Uncategorized

Dagpenge viste sig at være det rigtige valg

For ikke så længe siden var firmaet, hvor jeg arbejdede nødt til at flytte til udlandet. Jeg stod til min store overraskelse uden fast arbejde.

Det hele synede virkelig håbløst. Jeg har aldrig nogensinde stået uden arbejde. Gudskelov har jeg hele tiden overført penge til arbejdsløshedskasse. Det var min redning, da jeg til min overraskelse blev jobsøgende.

Jeg har nogen gange tænkt, at det ikke var nødvendigt at overføre penge til arbejdsløsheds-kasse. Jeg har jo nogensinde været
jobsøgende i fortiden, men heldigivis var jeg intelligent nok til at fortsætte som medlem.

Da jeg til min store overraskelse stod arbejdsløs blev det uden tvivl meget værdifuldt.

Arbejdsløshedskassen var behjælpelige med at sætte mig ind i det med økonomi og det juridiske, og de hjalp med at undersøge splinternye arbejdsmuligheder, udforme ansøgninger og CV. Det var faktisk nogenlunde let.

Der er ikke mange jobs i mit erhverv. Derfor var jeg indstillet på, at jeg skulle være arbejdsløs over en lang periode. Finansielt ville det være barsk, men det kunne godt gå. Jeg var berettiget til dagpenge som meldt ind i en a kasse. Derfor var jeg sikret finansielt. Dagpenge er ikke magen til en høj løn, men jeg behøver ikke sælge lejligheden, og jeg kan brødføde min familie. Det er det væsenligste for mig, og det er jeg meget taknemmelig over.

Der er jo flere a kasser, og det essentielle for mig er, at den der skulle hjælpe mig er med viden inden for mit fagområde. A kassen skal endvidere være troværdige. Gudskelov følte jeg mig i gode hænder.

Jeg gik nogle indledende møder hos min a-kasse, og der var desuden mulighed for at skrive sig op til diverse undervisning, som gjorde at jeg blev en del mere oplyst om fx jobsøgning.

På et tidspunkt fik jeg et brev fra ASE A-kasse – som kunne oplyse, at arbejdsløshedskassen havde et muligt beskæftigelse til mig. Jeg var henrykt.

Ugen efter var jeg til møde på mit kommende arbejde. Det gik som forventet, og et par timer efter ringede de mig om, at jeg havde fået jobbet.

Jeg nåede at være arbejdsledig i fire måneder, og det er meget dejligt, at jeg atter tjener penge. Jeg er begejstret for mine nye kolleger.
Det er svært at stå arbejdsløs, og det er essentielt at modtage den korrekte hjælp.

Jeg følte mig vejledt kompetent af min a-kasse.
At kunne få dagpenge som meldt ind i en a-kasse blev uden tvivl min redning økonomisk. På grund af det var jeg forsikret pengemæssigt, og jeg blev ikke nødt til at skaffe mig af med de materielle goder, der er vigtige for mig.